Luterilaisen kirkon valtavirta ei edusta epätervettä uskonnollisuutta vaikka kirkon fundamentalistisiivestä sellaista löytyykin. Siksi kirkon sivustoilla oikeutetusti on Uskontojen uhrien tuki ry:n sivuilta lainattuja varoituksia epäterveistä uskonnollisista yhteisöistä. Toki olisi ollut paikallaan, että samalla sivustolla olisi suoraan varoitettu myös kirkon omassa piirissä olevista ääriluterilaisista suuntauksista.

Kirkon epätervettä uskonnollisuutta käsittelevien sivujen pääsivu on melko lepsua tekstiä. Vaikuttaa siltä, että kirjoittaja on yrittänyt muotoilla asian niin, ettei kenelläkään kirkon omassa piirissä olisi aihetta parkaista epäillyn epäterveen uskonnollisuuden vuoksi. Ainoa epätervettä uskonnollisuutta luonnehtiva määritelmä on: Epäterveessä yhteisössä vallitsevat vieraannuttavat käsitykset ja alistavat rakenteet. Melko ympäripyöreä toteamus.

Sivuston alasivut "Näin sinuun yritetään vaikuttaa" ja "Uskonnollisen liikkeen arviointi" ovat sinänsä pätevää tekstiä, mutta painottavat epäterveen uskonnollisen yhteisön johtajan merkitystä ehkä turhankin paljon. Syntyy vaikutelma, että alistava, eksklusiivinen ja yksiulotteinen oppi ei sinänsä olisi epätervettä ja yksilölle tuhoisaa. Tässä kohtaa kirjoittaja on joutunut vetämään rajaa kristinuskon terveenä pitämäänsä oppiin ja päätynyt korostamaan tuhoisien yhteisöjen yhtä piirrettä yli muiden.

Kirkon epätervettä uskonnollisuutta käsittelevien sivujen alareunassa on onneksi linkki Uskontojen uhrien tuen sivuille, joilta kannattaa erityisesti noteerata uskonnollisen yhteisön erityisen varottava piirre:

"VARO siis ketä tahansa, joka tarjoaa yhtä vastausta elämän kaikkiin monimutkaisiin ongelmiin. Ei ole olemassa helppoja ratkaisuja."